Et Güveç



Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Yapılışı:
- Bir tavaya kuşbaşı doğradığınız etleri alarak, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve üzerine sıvı yağı ekleyerek kavurun.
- Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurun.
- Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin.
- Baharatları da ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pişirin.
- İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına yerleştirin.
- Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün.
- Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
- Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek, süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.
Not: Sebzeleri aynı şekilde hepsini çiğden harmanlayıp, kaplara doldurarak da pişirebilirsiniz. Ben kavurarak yapmayı tercih ediyorum.
Afiyet olsun.
