Köme Çorbası

Köme Çorbası

kome-corbasi-tarifi-nasil-yapilir-dsfe_cover_16_9_1561637870
kome-2-shutterstock
sistemli_son6

Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.

4 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
2 kaşık un
5 bardak su
Yarım bardak nohut (haşlanmış)
Yarım bardak buğday (haşlanmış)
Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)
1 patates
1 yeşil biber
1 domates
1 patlıcan
Tuz
Tereyağı
Nane

 

Köme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
  2. Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
  3. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
  4. Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
  5. Suyu ilave edin ve  çırpma teliyle karıştırın.
  6. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  7. Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
  8. Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  9. Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
  10. Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!