Köme Çorbası



Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.
4 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
2 kaşık un
5 bardak su
Yarım bardak nohut (haşlanmış)
Yarım bardak buğday (haşlanmış)
Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)
1 patates
1 yeşil biber
1 domates
1 patlıcan
Tuz
Tereyağı
Nane
2 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
2 kaşık un
5 bardak su
Yarım bardak nohut (haşlanmış)
Yarım bardak buğday (haşlanmış)
Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış)
1 patates
1 yeşil biber
1 domates
1 patlıcan
Tuz
Tereyağı
Nane
Köme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
- Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
- Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
- Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
- Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
- Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!