Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

kuru fasulye
tencerede-etli-kuru-fasulye-resimli-yemek-tarifi(16)
sistemli_son6

Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.

 

 

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr. Kuşbaşı et
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın.
  • Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın. Etleri küp küp doğrayın
  • Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.
  • Fasulyeyi etli karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru fasulye ne kadar sürede pişer diye merak ediyorsanız, su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servise hazırlayabilirsiniz.
  • Kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ve kıl biber ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.