Revani



Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.
KEK İÇİN;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet portakal
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBET İÇİN;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
REVANİ YAPILIŞI
Adım adım ve nefis revani tarifi:
- Öncelikle şerbeti hazırlamalısınız. Derin bir tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Hoş bir koku ve tat vermesi için 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyerek karışıma ekleyin.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Fırın kabını yağlayın ve kek hamuru dökün.
- 170°C fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan keki kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.